Ahad, 28 Mac 2010

Nak makan mane nih??..

-gambar hiasan-

Assalamualaikum...(29 Mac 2010) (Isnin).. minggu yang sibuk dengan final year projek, dan kecewa dengan skill penulisan aku yang semakin teruk...sudah tiba masa aku belajar bersungguh-sungguh menjadi orang yang lebih berguna di masa hadapan....aku akan terus menulis,...walaupun ada kalanya aku tak post kan kat sini..hehe...~

So, malam ni,.... Jom pegi makan...!!

Nak makan mane nih??..


Soalan yang paling susah nak jawab bila ditanya...tak tau kenapa, sebab susah giler nak pilih tempat makan.. Walaupun kitorang dah duduk di salah satu bandaraya yang menjadi tempat duduk idaman oleh sesetengah orang berada....

Nak makan mane ni??..

Ikut ngko la...Ngko jalan dulu,...aku ikut belakang,... Dan orang yang depan pun jalan... sampai kemana entah.. tetap tak jumpa...pilihan di hati dia...

Nak makan mane nih??...

Ko bawak je kami kemana ngko rasa ngko nak bawak...maka beratlah tanggungjawab si pemandu untuk memilih restaurant mane,...warung mane,...gerai mane yang akan dia berhenti...

Nak makan mane nih??..

Malam ini malam ngko,...jadi kami ikut aje ke mana ngko nak pegi...ayoh!!...katanya,...mereka mengikut,...tapi masih lagi si pemilih jalan tadi bertanya....Nak makan mane nih??...

Nak makan mane nih??...

Ngko datang dulu rumah aku...nanti kita fikir.....aku tunggu...

Nak makan mane nih??..

Cepat la fikir,...sebelum si pemandu sampai...nanti dah sampai kita terus pegi...

Nak makan mane nih??...

Apa kata kita jalan jek...mane tau nampak tempat best...nanti kita berhenti...kita makan kat situ...

Nak makan mane nih??..

Bosan betul lah...apa kata malam ni kita cari kelainan??....Okeh,..jom!!..kata kawan nya... So, nak makan mane nih??...kata nya semula....-_-"

Nak makan mane nih??..

Malas ar kalau macam ni jek....

Tapi kejap lagi ngko tetap lapar...So,...Nak makan mane nih??..~

Sekian.

4 ulasan:

kakcikseroja berkata...

Susah susah.. masak je sendiri, biarpun hanya nasi dan telur goreng.. janji bersih dan tidak was-was.. :)

usop_zali berkata...

daud,mlm ni turn ko pilih tmpat mkn...haha

Daud Mili berkata...

kak cik:

nak masak pun xder idea nak masak ape...huhuu..-_-"

Daud Mili berkata...

ucopzali dot blogspot:

ayoh....ikot kata hati..hahaha~