Khamis, 15 April 2010

Susah nak paham dia

-gambar hiasan-


Assalamualaikum....(15 April 2010)(Khamis). Bukan senang nak paham dia.... Aku dah fikir macam-macam nak solve masalah nih,.. tapi memang susah la nak catch up... Langsung tak dapat baca pergerakan atau tindakan yang akan dilakukannya,.. dia memang susah nak dipahami...tension betul, sangat tension...

Kadang-kadang tuh rasa senang lagi buat lirik dari taip ayat nak hantar message kat dia... Senang lagi berbual dengan orang-orang yang aku tak suka berbual dari mencari ayat masa tengah 'gayut' dengan dia... senang lagi menghadapi tekanan test, assignment, serabut dengan study dari tekanan sebab dia tak balas massage aku...aaarrghh,..mana kamu haa??...

Aarrgghh.....!!!!.... Perjuangan ini memang susah...

Perjuangan yang memaksa aku sentiasa berfikiran positif,..bersangka baik pada dia,.. jangan mudah menyangka yang bukan-bukan...ahh...hati mana tak keruan,,...sudah tentu aku akan menerima diri dia seadanya,..dan mengharap dia menerima diri aku seadanya....

Aku yakin,..walaupun dia muncul tiba-tiba,..dan perasan aku pun bercampur baur tiba-tiba jugak,..hahaha,..mana mungkin ianya terjadi secara tiba-tiba,... tiada apa pun yang berlaku diluar kehendakNya.. Ya Allah, jika dia lah jodoh aku,.. Semoga Allah permudahkan jalan kami,.. ke jalan yang lebih diredhainya...insyaAllah...:)

Sekian.

11 ulasan:

z a w a n i b a d r i berkata...

good luck!~ :)

basyir berkata...

patutla mcm x bersemangat je sejak kebelakangan ni..hehe...~ xpe daud,semua tu fitrah manusia,semoga kita dapat salurkan fitrah itu dijln yg benar kerana Allah...

usop_zali berkata...

sangat jujur ayat2 ko daud...moga allah beri ketenangan pada kita smua...btoi ckp basyir...fitrah manusia...aku pn x t'lepas dari apa yg ko rs...

john n amal berkata...

mne lg ssh nk fhm??lelaki or ppuan??huhuhu..nway gudluck daud..smga ALLAH permudahkn jalan korg bdua..insyaALLAH :)

Daud Mili berkata...

zawanibadri:

thanks..tapi ianya tak semudah yang disangka mungkin.... dan tak la sesusah mane yang [ernah difikirkan... Aku yang pilih jalan nih,... apa pun keputusannya,.. harus aku terima dengan rela hati..insyaALLAH..~

Daud Mili berkata...

basyir:

bukan lah ini menjadi penyebab utama kepada kemurungan aku,.. mungkin ia hanya salah satu cabang keserabutan... yang menambah keserabutan yang sedia ada..kah kah kah. Aku tak tau la... menda ni sangat susah nak dihuraikan.. POWER SIOT.. baru aku tau kenapa orang lain selalu jek pening2 pikir masalah camni,.. dah rasa ,..kau tahu la..lu pikir la sendiri...~

Daud Mili berkata...

usop zali:

hahaha...bukan ape, berkata benar didalam susah dan senang..hihih.. tak la.. aku tau, korang je yang baca blog aku,.. budak laen tuh mane ader bukak.. cakap2 jek. diorang mane ader bukak pon.. so, percaya la kat rakan-rakan blogger jek.. itu yang aku berani tulis... dan aku tahu,..kau lebih tinggi 'SHEIKH' nya dalam bidang ni.. kau dah jauh kehadapan dari aku... one step in front of the others...hehe... fitrah itu lah yang aku kena hadapai,..insyaallah...~

Daud Mili berkata...

amal:

nape tanya cam tuh amal??... lelaki pun susah nak difahami ke??... iye jugak kot,.. sebab masalah ni mmg ader kat dua-dua gender.. ianya datang bila satu pihak jek concern, lagi satu tuh buat dek jek,..tapi kan, tak leh sangka buruk jugak,.. mane tau dia time tuh ader problem laen ke,.. ada banyak keje ke,..or tak ade kredit ke..o tak ade mood ke,..or laen2 lagi.. so, memang kena sangka baek jek..huhuh... harap2..thanks..:)

Aina Nona Nano berkata...

x susah nk paham.. asalkan masing2 ada inisiatif utk memahami.. mmg byk cabaran... kena kuat... gud luck :)

Daud Mili berkata...

aina:

haa...akhirnya lengkap 'rakan blogger' aku nih semua dah komen...ada lagi sorang....momoi,..huhu..walaupun dia tak berapa aktif, tapi dia pun memiliki blog.... okeh,.. cabaran memang banyak,... tapi alangkah indahnya jika cabaran itu datang dari perkara yang lebih mudah untuk di handle.. ini tidak......~~~~lalala..

hishhh....sangat ganas...iaitu antara makhluk ciptaan Allah yang sangat rumit untuk difahami iaitu 'perasaan'...wauu. sangt lah komplex jika ianya di'ganggu'..huhuh...hahah....:)

lin berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網