Isnin, 4 Januari 2010

Aku suka dia....



Assalamualaikum...(4 Januari 2010)(Isnin)...Akhir tahun 2009, tahun lepas, ramai kawan-kawan sebaya aku yang kahwin, tak kira samada lelaki atau pun yang perempuan. Selamat pengantin baru diucapkan kepada Aley rahimi dan pasangan, Nurhafizah Dahlan dan pasangan serta Wan Nuur Sabrina dan pasangan. Selain itu, ramai gak yang dah kawin lama dah, seperti kawan sekampung ku Fazul, Mazuin, Hidayah, Pe-nut, Ano, dan kawan-kawan lain yang aku tak ingat, atau yang dah lost contact. Kemudian abang aku, Nasir nak bertunang Raya Cina akan datang. Ditambah pulak kejutan kawan ku sendiri basyir baru sahaja bertunang dengan pasangan nya baru-baru ini, begitu jugak kepada Auk yang dah lama tunang,...Tahniah la kepada semua kerana 'telah sampai seru'nya...hehe..

Dan aku menulis ni bukan lah nak kata aku nak ikut langkah diorang, sebab aku masih belajar lagi,....Apa yang aku nak ajak sama-sama bertukar pendapat mengenai perasaan yang aku dan sesiapa sahaja akan alami bila berada di situasi sebegini....

Tengah berjalan, menaiki kenderaan, atau duduk sahaja di suatu tempat, atau dimana-mana sahaja, aku pun terlihat seorang perempuan lalu, dan hati ku tertarik...

"....Aku suka dia..."

Camne ek nak buat...??...hahhahahaa....~sekian...

...........

28 ulasan:

melatidaisy berkata...

salam..

nk jawab bleh?? :)

1st tanye dlm hati..kenapa suka? and suka ats sbb ape??
kal brtujuan utk masa depan, cari someone yg bleh jd org tgh (yg boleh dipercayai).selidik latar belakang si dia.. agak2 dah berkenan dan ada ciri2 yg diidamkan, proceed to her parents terus (dgn family), senang cite..:)pastu bercinta lepas kawin..

hihi..ada berani?? :)

FarhanaDr berkata...

Ku mnunggu bila seru nak sampai ni.. Haha.. Errr.. Suka jek kan?? Hehe.. Hmmmm.. Kalau hati dh betul2 berkenan, kene laa mulakan langkah.. Betul tak?

h.a.n berkata...

saya suka dia gak la..
tapi saya suka ramai orang ;)

Redz da Tsar berkata...

Berkenalan dengan dia dan kalau berkenan, masuk bernikah terus ler... haha

BuLaN iTu aKu berkata...

siapa kah gerangan si dia tu...

annaskeatiakuh berkata...

wah.cube la knl2 dlu..

Daud Mili berkata...

melatidaisy;
nape suka dengan dia??...xleh nak tipu diri sendiri, mungkin kerana kecantikan dan kesopanan serta tertarik dari kelembutan dia...hahaha...nak proceed dengan parent terus tuh??..wahh,...memang ler berani, tapi kan,....mungkin lum ready...hahaha..~

Daud Mili berkata...

FarhanaDr ;
mulakan langkah,??...x semua orang selesa untuk mulakan, sebab selalu jek terfikir kalau terjadinya pengakhiran..hahaha...~

Daud Mili berkata...

h.a.n:
bese ar tuh....huhuhu...normal2...

Daud Mili berkata...

reza;
keje dulu la...hahahha..~

Daud Mili berkata...

BuLaN iTu aKu ;
ada la...urmm..hahahha..~

Daud Mili berkata...

annaskeatiakuh ;
takut ar...hahahhaa...~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

weeewwweeeeeetttt~~!!!
suda sampai seru kah?
abes blaja t kawen je r~

Daud Mili berkata...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠;
amboi, kawen?..senangnya cakap..huhuh....
insyaALLAH...ada jodoh....

Bai berkata...

ecececce...auw!! *tutup muka :D

ezzati berkata...

apa lagik..pegila tego..ko kan laki :)

Nini teDDylicious berkata...

kalau dah suka, kaki kene melangkah. (kau kene paham dalam sket. i mean, move on)

kalau kaki kaku, sampai bile2 pon kau akan ada kat takuk tu.

org putih ckp.. it's now or never.

or else, u'll be sorry. cz u lose b4 u get into the battle.

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

kalau suke p la terus terang
lagi senang..dah..dah..p buat sekarang..!
nnt kena kebas ngan org len lak
huhuh

Daud Mili berkata...

Bai ;

hehehe,,,

Daud Mili berkata...

ezzati;

nak tegur camne??..hahhaa

Daud Mili berkata...

Nini teDDylicious,;

masalahnya langkah ku kaku...kwang3...

Daud Mili berkata...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ ;

kebas?...nak wat camne kalau dah kena ebas.,...ntah2, memang dah ader...

Bungakopi berkata...

aku suka gadis ini kerana

1.wajah cantiknya.
2.lemah lembutnya.
3.perwatakannya

anda yg mana?

Daud Mili berkata...

Bungakopi;

cantik itu mesti la kan,...tapi cantik pada pandangan aku la...orang kata chemistry....
mungkin x cantik kat orang lain,...hehehe...

lemah lembut tuh mmg kena ada kat wanita,..laki kurang suka kat wanita yang keras2 nih....

of kos la,...perwatakan lah yang memainkan peranan penting sekali,...baik ke wataknya,..buruk ke wataknya...

chewah...susah sbnrnya nak discribe menda nih..bak kata orang, kalo dah suka tuh, suka jugak...~~

Aina Belle berkata...

happy tgk basyir da tunang :)

eza2odette berkata...

haha--motiff???

jgn kata cinta pandang pertama.
no..no..no :p

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam daud....kalau dah suka...jangan lupa bertegur sapa dimulakan dengan salam insyaallah allah akan membantu anda.....jangan la plak buat2 tanya jam pukoi brapa pada hal sendiri dah pakai jam....ekekekke

~..cik PriNCEss..~ berkata...

salam..
entry yg menarik..huhu..nk komen gak laaa..

sokong ngn cik melatidaisy..da ske..proceed sudehh..hikhikhik..

~~malu2 tapi mau..diam-diam jth cinta bersama akhirnya..~~(Diam2 jth cinta_Ramlah Ram)