Jumaat, 23 Oktober 2009

Apa itu Busy Body...???...

Assalamualaikum...23 Oktober 2009(Jumaat malam)...hari nih ader kejadian tak dapat bukak blog, tak tau kenapa, dah la tengah addict dengan dunia membaca blog nih..haha..hari nih jugak adalah hari pertama aku menulis dan meng'post' dua tajuk didalam blog ini, dalam masa yang belainan tapi pada hari yang sama...faham x?...ahh..lantak lah...

Busy body?...apa tuh busy body?...aku confius tul...!!..bila baca blog Aina, dia marah kat sapa ntah pasal busy body sgt, aku pulak yang terasa,....

Bukan apa, lepas raya hari tuh..ada la peristiwa2 dimana suka pulak amik tahu pasal orang lain..pas tuh, bila aku dah tau, aku suka kacau diorang nih dengan bukak 'point2' rahsia diorang yang aku ader...tapi tak la rahsia sangat...selalunya benda nih terjadi, bila diorang cuba sorokkan sesuatu dari kita, walaupun benda2 macam tuh x sepatutnya disorok..nak wat pe sorok2?...bikin fitnah jek...

Entah la...xder idea arr nak tulis...besok sehari suntuk kena pegi KL plak...ok lah...kalau sesapa singgah blog nih...PADA PENDAPAT ANDA, APAKAH ITU BUSY BODY..???...errr..sekian

15 ulasan:

zai berkata...

Salam Daud..

Anggap jerla orang yg busy body tu orang yg caring pasal kita sebenarnya..meskipun diaorang cuba nak korek rahsia sbb nak kenakan kita kat oranglain..berbaik sangka jer..it's ok..coz nobody is perfect..

Harap2 kak zai tak busy body pasal daud mili..suka nama daud mili ni dengar macam orang baik2 jer..hehehe

BEAN berkata...

busy body, badan yang sibuk.. haha. kalau busy body yang baik, boleh trima.. tp kalau sebaliknya sehingga mengganggu ketenteraman diri, memang wajib bagi penampar, penyepak, atau penerajang. paling kejam, suntik virus h1n1... haha kejam sangat aku ni..

Daud Mili berkata...

kak zai :


eh,..orangnya memang baik pun(perasan)..hahaha..!!...mana ader busy body, kalau dalam blog ni, semuanya dikongsi bersama...suka duka kita nasihat menasihati,...bukan ape saya tulis tajuk nih...sebelum nih bincang dengan kawan maksud dia tuh ape, masing2 berselisih pendapat...hehe!!

Bean:

Ada betulkan gak..cuba kena kat diri sendiri...marah bukan main...hahaha...!!

Amietz @ f.kay berkata...

BZ Body ... mmm bagi jijah .. orang yg suka sangat laa menyebok hal orang + satu specis lagi suka nyampuk ... adoii .. tak sukaa sehh ...
tapi ada kala kite kena bz body .. terutama kalo yg membawa kebaikan ... ape pun .. jijah bukan seorang yg bz body yer ... kecuali kalo orang yg suh jijah mem BZ kan body pasal dia .. hehehe (korang paham ke ape jijah cakap ni ???) pening jijahh sorang niiih

Daud Mili berkata...

jijah:

tu la....untuk kebaikan xder hal kan?...ummm

HonEyBuNNy berkata...

yalah....tp kita xpyh la pk kita ne busybody...just pk kita nak amik berat ttg dri diorg...ahhha

Daud Mili berkata...

pikir pasal diorang = busy body...??...itulah yang aku kena...hehe

eza roslan berkata...

hye,
i've follow yours.

Cik Cookie berkata...

busybody byk mksd.jgn kamu risau.

Aina Belle berkata...

busy body-Someone who interferes with others; one who is nosy, intrusive or meddlesome.
concern-The expression of solicitude, anxiety, or compassion toward a thing or person.

i luv 2 add another word

stalker-a person who secretly follows someone, especially someone famous, sometimes with unlawful intentions

quote from http://en.wiktionary.org/wiki

xsgka jd isu dlm blog ko... da dpt mksud bz body?
btw daud... ape yg aku tulis dlm blog ada secara general... kalu ko rasa ko xslah dgn ape yg ko buat kenapa nk terasa kn?

okeh dude.. no offense!

h.a.n berkata...

saya busy body untk org sy sayang..
sayang sgt sgt,...
eventho..die tak suker,...

buku kira kira berkata...

busy body- bagus pe..tuk tmbh pengalaman..tuk tae cerita semasa..tuk lebuh kenal kwn sendiri..rasanya semua org busy body dalam diam diam..

Daud Mili berkata...

sebab aku sayang kat mereka aku amik tahu pasal diorang...sebelum nih boleh aje...tapi sekarang diorang macam serius...maksudnya diorang tak suka..maka dengan itu...aku meminta maaf....ok...:-)

busy body berkata...

okeh daud.. x busy body dah.. x baca blog ko dah.. hahaha..

Daud Mili berkata...

okeh..tq...!!